Materijali

Naš izbor modernih visokokvalitetnih materijala jedinstvenih svojstava i velike udobnosti nošenja.

Reciklirani poliester

Naš reciklirani poliester nudi ista visokokvalitetna svojstva kao i „uobičajeni” poliester, ali s manjim utjecajem na okoliša. U usporedbi s izvornim poliesterom, proizvodnja recikliranog poliestera zahtijeva znatno manje energije, uzrokuje znatno manje emisije CO2 i pomaže u sprečavanju plastičnog otpada na odlagalištima i u našim oceanima. U kolekciji Stedman® možete pronaći reciklirani poliester u sportskim majicama, sportskim jaknama, sweatshirtovima, donjim dijelovima trenirku i jaknama od flisa.

Organski pamuk

Organski pamuk se uzgaja bez upotrebe pesticida, herbicida ili drugih kemijskih gnojiva te je stoga osobito neštetan za ljude i prirodu. Svi modeli naše linije Green Urban izrađeni su od 100% organskog, kružno tkanog pamuka. Ekološki prihvatljiv, moderan i apsolutno mekan na koži. Ovi modeli nude sve prednosti klasične promotivne majice i istodobno dobar osjećaj da se daje mali doprinos zaštiti okoliša.

Prstenasto tkani pamuk

Pamuk je mekano, upijajuće i prozračno prirodno vlakno, što ga čini savršenim izborom za odjeću koja se nosi izravno na koži. Majice od pamučne tkanine su vrlo prozračne, dugotrajne i jednostavne za održavanje. Za cijelu našu kolekciju Stedman® koristimo samo visokokvalitetni kružno tkani pamuk koji se proizvodi tako da se pamučna vlakna uvijaju i razvlače u dužinu tako da nastane vrlo fin i mekani, a ipak snažni pamuk. Majice od kružno tkanog pamuka su znatno nježnije, izdržljive i traju duže od majica od običnog pamuka.

Elastan

Elastan je izdržljiv, visoko elastičan materijal koji se nakon svakog rastezanja vraća u svoj izvorni oblik. Za našu kolekciju Stedman® koristimo tehnologiju „full feeder” koja omogućuje da se elastan ravnomjerno rasporedi po cijeloj površini tkanine. Tako nastaje posebno mekan i rastezljiv materijal koji pruža visoku udobnost nošenja i glatku površinu izvrsnu za nanošenje aplikacije.

Viskoza

Viskoza je visokokvalitetni materijal izrađen od prirodne celuloze. Vlakno je vrlo mekano, izrazito prozračno te apsorbira veliku količinu vlagu bez osjećaja da je mokro. Viskoza može biti sjajna i matirana te time poprimiti izgled vune, svile ili pamuka. Majice kratkih rukova s udjelom viskoze padaju mekano oko tijela, osiguravajući tako vrhunsku udobnost nošenja, kao i elegantnu, laskavu siluetu.

ACTIVE-DRY° poliesters

Stedman® ACTIVE-DRY° poliester je tkanina s izvanrednom regulacijom znojenja koja se brzo suši te je mekana na dodir i vrlo elastična. Stoga je savršeno pogodna za sportsku i funkcionalnu odjeću. Prozračne tkanine ne zadržavaju vlagu i pružaju ugodan osjećaj čak i tijekom intenzivnih treninga. Majice od ACTIVE-DRY° poliestera nude ne samo veliku udobnost nošenja, već i idealne uvjete za različite završne obrade tekstila.

Najlon

Najlonski materijali su glatki, vrlo izdržljivi i reguliraju znojenje, što ih čini savršenim izborom za sportsku odjeću i odjeću za aktivnosti na otvorenom. Najlon je jedno od najlakših tekstilnih vlakana te istovremeno jedno od najjačih. Zahvaljujući svojoj visokoj elastičnosti i svojstvima nezadržavanja vlage, najlonski materijali pružaju veliku udobnost nošenja i izvrsnu slobodu kretanja. U kolekciji Stedman® najlon možete naći u sportskim košuljama, podstavljenim štep jaknama i prslucima.

Softshell

Izvanredne značajke naših softshell modela su njihova mala težina i kombinacija triju slojeva u jednom odjevnom predmetu. Softshell kombinira vanjski sloj za zaštitu od vjetra i vremenskih prilika s prozračnom membranom i mekanim mikroflisom s unutarnje strane. Stoga su softshell proizvodi otporni na vjetar, vodu i prljavštinu. Ugodno rastezljivi materijal osigurava visoku razinu udobnosti nošenja.

Flis

Jakne od fleecea su popularni i neophodni pratitelji u svakodnevnom životu ili za aktivnosti na otvorenom jer osiguravaju snažnu izolaciju te dobro apsorbiraju i oslobađaju vlagu. Lagane su, prozračne i pružaju ugodnu toplinu čak i pri nižim temperaturama. Postoji mnogo različitih vrsta fleece materijala. Kolekcija Stedman® obuhvaća Micro Fleece, Knit Fleece, Melange Fleece i Power Fleece.

Umjetna koža (poliuretan)

Poliuretanski materijali su izdržljivi i otporni na habanje, ali unatoč tome mekani, lagani i prozračni. Stoga su optimalni za udobniju, otpornu odjeću koja se može prati i na 40°C. Zahvaljujući visokokvalitetnom poliuretanu, naše bajkerske jakni ne izgledaju samo kao koža, već se i s obzirom na elastičnost, čvrstoću i propusnost mogu usporediti s pravim kožnim jaknama.
The default language of your browser is "English". Would you like to switch to this language? (en)