O Stedmanu

Stedman® – više od običnih majica!

Jeste li znali da je marka Stedman® osnovana još prije šest desetljeća u SAD-u? Tvrtka Stedman Manufacturing Company već je 1953. u Asheboru, Sjeverna Karolina, proizvodila sportsku odjeću i donje rublje za muškarce i dječake. Danas, više od 60 godina kasnije, ponosno slijedimo primjer naših osnivača čije ideje kontinuirano dalje razvijamo.
S četiri osnovna proizvoda - Classic-T, Junior Classic-T, Comfort-T i Polo - predstavili smo se europskom tržištu 8. rujna 2001. u Parizu. Popularnost marke brzo je počela rasti, što se odrazilo i na proširenje portfelja proizvoda. U međuvremenu Stedman® spada među najuspješnije europske marke i isporučuje prvorazrednu reklamnu odjeću po privlačnim cijenama. Aktualna kolekcija obuhvaća više od 150 modela za muškarce, žene i djecu: od majica kratkih rukava preko polo majica i vesta, pa sve po moderne sportske odjeće!

Stalno se dalje razvijamo!

Naš Odjel za razvoj stalno prati tržište i istražuje važne novine u području materijala, boja, oblika i krojeva. Preuzimamo aktualne trendove iz maloprodajnog sektora koje smisleno usklađujemo i prenosimo u promotivni sektor. Tako je početkom 2014. nastala nova kolekcija „Stedman® Stars“. Modeli iz nove kolekcije Stedman® Stars inspirirani su maloprodajom, a u potpunosti udovoljavaju visokim zahtjevima promotivne odjeće: optimalni oblici i krojevi, sjajne boje i nove kompozicije materijala savršena su osnova za njegovu daljnju obradu.
Mnogi od naših proizvoda (kao što je puna linija proizvoda Active Outdoor) na zatiljku nemaju niti otisnutu niti ušivenu oznaku marke, nego samo malu etiketu s oznakom veličine; etiketa s uputama za održavanje ušivena je u bočni šav. Tako svojim kupcima nudimo najbolje mogućnosti dizajniranja privatne oznake („private labeling“).

Najviša kvaliteta od samog početka!

Već u samoj razvojnoj fazi novih modela Stedman® uvažavaju se želje naših klijenata koji kod nas kupuju pretežno u promotivne svrhe. Stoga nam je jako važno da se osnovni materijali mogu dodatno oplemeniti. Tako na primjer pazimo na to da se u području mogućih površina za aplikacije ne nalaze neprikladni šavovi ili ušici. Sve proizvode unaprijed ispitujemo i u pogledu njihovih mogućnosti optimalne obrade. U suradnji s našim proizvođačima stalno usavršavamo naše osnovne materijale kako bismo našim klijentima mogli isporučivati najbolju robu.
I kod naših pamučnih proizvoda Stedman® naglašena je iznimna kvaliteta proizvoda. Stoga za proizvodnju koristimo visokokvalitetna prstenasto tkana pamučna vlakna koja su puno mekša i ugodnija za kožu od jeftinijih, grubih, rotorski predenih vlakana (open-end vlakna); budući da se istovremeno i sabijaju, prstenasto tkana vlakna čvršća su i otpornija. K tome treba dodati brojne druge prednosti kao što su ravnomjerna struktura tkanine što pak daje bolju osnovu za njezinu daljnju obradu.
Kod kolekcije Stedman® smo češljana, prstenasto tkana pamučna vlakna pomoću takozvane tehnike „Full-Feeder“ preradili zajedno s elastanskim vlaknima čime smo omogućili ravnomjernu raspodjelu elastanskih vlakana preko cijele površine tkanine. Tako nastaje mekana i podatna tkanina, vrlo udobna za nošenje, postojanog oblika, s posebno glatkom površinom pogodnom za nanošenje aplikacija.

Živimo odgovornost!


Member of amfori, the leading global business association for open and sustainable trade. We participate in amfori BSCI. For more information visit www.amfori.org

Današnji poslovni svijet zahtijeva sve bolje proizvode i usluge po konkurentnim cijenama. Traži se i odgovorno ponašanje prema etičkim načelima. Integritet i poštivanje pravnih normi koje vrijede u našem globalnom ekonomskom prostoru pritom su neizostavni.
Mi u tvrtki Stedman® svjesni smo naše odgovornosti koja je temelj našeg djelovanja. Održivost za nas nije samo trend nego je od samog početka čvrsto integrirana u našu etiku poslovanja.

Globalna zaštita okoliša za Stedman® od središnje je važnosti. Potiče se ekološkim načinom poslovanja. Kako bismo stalno poboljšavali svoju ekološku bilancu, pazimo na očuvanje resursa, smanjenje količine otpada i štedljivo korištenje vode, energenata i sirovina.

Kako bismo jamčili visoke standarde uvjeta rada te socijalnih i ekoloških pitanja, naš Tim za CSR („Corporate Social Responsibility“, dakle socijalna odgovornost poduzeća) provjerava proizvodne lokacije. NE surađujemo s poddobavljačima budući da želimo osigurati optimalnu kontrolu kvalitete. Tim za CSR redovito i vrlo pažljivo provjerava sigurnost na radu naših proizvođača.
Naši odjevni predmeti i pribor udovoljavaju odredbama standarda OEKO-TEX® 100. Osim toga, poslujemo sukladno odredbama Inicijative za sukladnost poduzeća s društveno odgovornim poslovanjem (Business Social Compliance Initiative, amfori BSCI). Odredbe i propisi smatraju se iznimno važnima, pa ih naše poduzeće i naši poslovni partneri dosljedno primjenjuju.


O tvrtki Stedman®

Od 1953. robna marka Stedman® predstavlja pouzdanu kvalitetu proizvoda, izvrsnu vrijednost za novac i etički odgovorne uvjete proizvodnje. Danas je Stedman® neovisna tvrtka koja nudi visokokvalitetnu promotivnu odjeću po konkurentnim cijenama. Sa sjedištem u Aachenu u Njemačkoj i skladištima u Ghentu u Belgiji i Zagrebu u Hrvatskoj, Stedman® je snažno prisutan na tržištu u 40 zemalja. Kada odaberete Stedman®, birate naše iskustvo i našu službu za korisnike, ali prije svega naše vrijednosti: kvalitetu, etiku, poštivanje okoliša i odgovornu proizvodnju.

The default language of your browser is "English". Would you like to switch to this language? (en)