Poslovna etika

Današnje poslovno okruženje zahtijeva od nas isporuku boljih proizvoda po konkurentnim cijenama, a također od nas traži i odgovorno djelovanje. Smatramo važnim zadržati integritet i ponašati se u skladu sa zakonom i odredbama koje određuju našu djelatnost na globalnom planu:

Odgovorni smo prema:

nama samima
svojim zaposlenicima
svojim kupcima
svojim poslovnim partnerima
svojim zajednicama

Stedman zahtijeva jednaku odgovornost i od svojih dobavljača. Stedman vjeruje u poslovanje s onim dobavljačima, proizvođačima, izvođačima, partnerima u zajedničkim ulaganjima, zastupnicima, distributerima i savjetnicima koji su usvojili i pokazali visoke standarde etičnog poslovnog ponašanja.


Nama samima

Želimo se ponositi onime što radimo i životima koje vodimo. Integritet je srž našeg identiteta. Svaki zaposlenik Stedmana odgovoran je za ponašanje s integritetom. Teško je definirati poslovni integritet, ali svatko ga može prepoznati kada se susretne s njime. On, između ostaloga, znači poštenje i poštivanje zakona. To znači da se prema svojim suradnicima odnosimo pravedno i pošteno. To također znači odgovornost i preuzimanje odgovornosti za vlastita djela i njihove posljedice.


Svojim zaposlenicima

Naš uspjeh kako poduzeća tako i pojedinca ovisi o jedinstvenim doprinosima svih ljudi s kojima surađujemo. Jedni drugima dugujemo pošten, čestit i pravedan odnos. Ljudska prava i zakon: u Stedmanu poštujemo radno pravo u svakoj zemlji u kojoj smo prisutni, a podupiremo i temeljna ljudska prava svih ljudi.

  • Ne zapošljavamo djecu niti se koristimo prisilnim radom, uključujući rad u zatvoru i dužničko ropstvo.
  • Ne toleriramo fizičko kažnjavanje i zlostavljanje.
  • Poštujemo prava zaposlenika na korištenje njihovog zakonskog prava na slobodno udruživanje.
  • Priznajemo zakonska prava svojih zaposlenika da odaberu ili ne odaberu zastupanje u kolektivnom pregovaranju.

U Stedmanu s entuzijazmom podupiremo zakone koji zabranjuju diskriminaciju na osnovi rase, boje, spola, nacionalnosti, dobi, nacionalnog podrijetla, religije, invaliditeta, statusa ratnog veterana, bračnog stanja, spolne orijentacije ili drugih zaštićenih karakteristika.

Pravedan odnos

Stedman se čvrsto zalaže za pošten odnos prema zaposlenicima i poštenu naknadu svima. Svi se kandidati i zaposlenici ocjenjuju prema njihovim kvalifikacijama, pokazanim vještinama i postignućima.

Raznolikost

Vjerujemo kako treba cijeniti različitosti. Svaki zaposlenik zaslužuje priliku raditi i razvijati se u okruženju bez diskriminacije i uznemiravanja, koje podupire fleksibilnost rada i života.

Uznemiravanje

Zaposlenici Stedmana imaju pravo na rad u okruženju bez zastrašivanja, uznemiravanja i zlostavljanja.

Sigurnost i zdravlje

Stedman se obvezao na pružanje sigurnog i zdravog radnog okruženja.


Svojim kupcima

Kupci diljem svijeta kupuju naše proizvode jer im vjeruju. Vjeruju u njihovu kvalitetu, vjeruju u njihovu vrijednost i vjeruju da stojimo iza onoga što prodajemo. Stedman želi sačuvati to povjerenje.

Sigurnost proizvoda

Stedman ova je temeljna odgovornost osigurati da kupci mogu vjerovati u sigurnost naših proizvoda. Dužnost nam je nadgledati kvalitetu našeg opskrbnog lanca kako bismo osigurali da proizvodi koje prodajemo ispunjavaju sve propisane standarde sigurnosti i kvalitete, kao i naše vlastite.

Kvaliteta i vrijednost

Stedman marka je stvorena kako bi tržištu ponudila proizvode odlične kvalitete po povoljnim cijenama. Niti jedan proizvod ne napušta tvornicu ili skladište, kao prvoklasan, ako on to stvarno nije. 


Svojim poslovnim partnerima

Ovisimo o bliskom odnosu s našim kupcima, dobavljačima i drugim poslovnim partnerima koji nam pomažu prilikom pružanja vrhunske kvalitete i postizanja vrhunske vrijednosti proizvoda koju naši kupci zahtijevaju. Stedman vjeruje u poslovanje s onim dobavljačima, proizvođačima, izvođačima, partnerima u zajedničkim ulaganjima, zastupnicima, distributerima i savjetnicima koji su usvojili i pokazali visoke standarde etičnog poslovnog ponašanja.


Svojim zajednicama

Aktivno tražimo mogućnosti kako bismo mogli doprinijeti zajednicama u kojima poslujemo i popraviti okoliš koji nas sve održava.

Zakon

Dužnost je odgovornog građanina prije svega poštivanje zakona zemalja i zajednica u kojima Stedman posluje.

Obveza prema zajednici

Stedman se ponosi svojim doprinosom ekonomskom i socijalnom razvoju u zajednicama u kojima posluje.

Okoliš

Stedman se obvezao racionalnim upravljanjem utjecati na zaštitu kvalitete okoliša diljem svijeta. Stedman teži neprekidnom poboljšanju ekološke djelotvornosti očuvanjem resursa, minimaliziranjem otpada, ponovnom uporabom vode, energetskom učinkovitošću i učinkovitom uporabom sirovina.

Političke aktivnosti pojedinaca

Stedman poštuje pravo svakog svog zaposlenika na sudjelovanje u političkim procesima i uključivanje u političke aktivnosti prema vlastitom izboru.

 

The default language of your browser is "English". Would you like to switch to this language? (en)